HZZO ukupni pobjednik

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, s osvojenih 209 bodova, ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. Održani su u turističkom naselju Katoro kraj Umaga, od 21. do 25. svibnja, a okupili su 660 sudionika.

U ukupnom poretku drugo mjesto osvojila je Specijalna bolnica Varaždinske Toplice, a treće Klinički bolnički centar Osijek.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić, koji je bio i pokrovitelj Susreta, njegova pomoćnica Ljubica Đukanović i glavni tajnik Ministarstva dr. Velibor Drakulić te ravnatelj HZZO-a dr. Siniša Varga i rukovoditelj Službe za odnose s javnošću dr. Nenad Korkut. Dobrodošlicu sudionicima poželjeli su gradonačelnik Umaga Vili Basanese i direktorica hotela «Aurora» Irena Kaligarić, a Susrete je otvorila Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Osim državne himne odsvirana je i svečana pjesma ovogodišnjih Susreta «Gdje je nestao čovjek»,a svaka večer počela je skladbom «Zora bila». Bila je to omiljena pjesma Dina Pranjića iz Zavoda za hitnu medicinu Bjelovar, koji je poginuo pri povratku s posla, prošle godine nedugo nakon održanih sportskih susreta na kojima je bio voditelj jedne od natjecateljskih sportskih disciplina.

Zatvarajući ovogodišnje Susreta Spomenka Avberšek, koja je i uručivala medalje i pokale najuspješnijima, izrazila je zadovoljstvo organizacijom i realizacijom manifestacije, te zahvalila članovima Organizacijskog odbora čiji su članovi, uz nju, bili Stjepan Topolnjak, Željko Melinčević, Mario Moštak i Slavko Horvat.