HZZO – pobjednik ovogodišnjih Susreta

(SSZSSH) Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pobjednik je ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, što su u organizaciji SSZSSH održani u turističkome naselju Katoro kraj Umaga od 17. do 21. svibnja.

Drugo mjesto pripalo je KBC-u Zagreb, a treće je osvojila Specijalna bolnica Varaždinske Toplice.

Natjecalo se u 15 sportskih disciplina. Mali nogomet, već po tradiciji, privlači najveću pozornost sudionika. Pobijedio je KBC Split, svladavši u finalu ekipu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Na trećem su mjestu nogometaši PB Popovača.

Prigodnim riječima sudionicima je dobrodošlicu poželio Bojan Aljinović, direktor prodaje Istraturista, zatim Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umaga, ujedno i predstavnik spriječenoga gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, dr. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice za provedbu socijalne politike, organizaciju i nadzor ustanova u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te dr. Fedor Dorčić, ravnatelj HZZO-a, ujedno i izaslanik ministra zdravstva prof. dr. Milana Kujundžića.

Susrete je otvorio Stjepan Topolnjak, predsjednik SSZSSH. Među gostima na svečanom otvaranju Susreta bila je i Ana Butković, načelnica Sektora za podršku ustanovama u Ministarstvu za demografiju.

Lijepo i toplo vrijeme, uz dobru organizaciju, pridonijeli su uspješnosti ovogodišnjih Susreta koji su okupili više stotina sudionika iz cijele Hrvatske.