Sindikalno-sportski susreti Umag: Županijska bolnica Čakovec – ukupni pobjednik

(SSZSSH) Oko 650 sudionika okupilo se na ovogodišnjim Sindikalno-sportskim susretima Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Održani su od 6. do 10. lipnja u turističkom naselju Katoro kraj Umaga, tradicionalnom mjestu svakogodišnjega okupljanja zdravstvenih djelatnika, sindikalno organiziranih u SSZSSH.

Ukupni je pobjednik Županijska bolnica Čakovec. Drugo je mjesto pripalo KBC-u Zagreb, a treće KBC-u Osijek.

Na svečanosti otvaranja sudionike su pozdravili direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske dr. Dražen Jurković, predsjednik SSSH Mladen Novosel, te predsjednik SSZSSH Stjepan Topolnjak, koji je i otvorio Susrete. Pozivu se odazvao i zamjenik gradonačelnika Umaga Ivan Belušić.

Tradicionalno, najveću pozornost sudionika privlači nogomet. U finalnom susretu OŽB Našice i Zavoda za hitnu medicinu Krapina pobijedili su Našičani, a kod žena pobjeda je pripala Čakovčankama.

Žene i muškarci natjecali su se i u rukometu, košarci, odbojci (i odbojci na pijesku), potezanju konopa, boćanju, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, gađanju puškom, šahu, trčanju i pikadu. Belot se nije bodovao. Najbrži je sudionik Aleksandar Štefančić iz OŽB Našice, a najbrža sudionica Božica Horvat iz Županijske bolnice Čakovec. Ž. Slunjski