Sindikalni sportski susreti u Umagu: Međimurci ukupni pobjednici

(SSZSSH) Županijska bolnica Čakovec ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta, što su od 22. do 26. svibnja održani u turističkome naselju Katoro kraj Umaga.

Njima je prijelazni pehar pripao u trajno vlasništvo, s obzirom na to da su tri puta bili ukupni pobjednici Susreta.

Drugo je mjesto osvojio KBC Osijek, a treće HZZO Zagreb.

Natjecalo se u 15 sportskih disciplina, od kojih mali nogomet i potezanje užeta privlače najveću pozornost navijački raspoložene publike.

U tim disciplinama najuspješniji su bili Zavod za hitnu medicinu Zadar u malom nogometu muški, a kod žena HZZO Zagreb.

Na završnoj svečanosti naglašeno je sudjelovanje najstarijeg natjecatelja Borisa Radića za ekipu KBC-a Split, koja je osvojila drugo mjesto, a on je bio postigao jedan od zgoditaka.

Treće je mjesto pripalo OŽB Našice.

U potezanju užeta prvo je mjesto osvojio KBC Osijek (muški) i Opća županijska bolnica Našice (žene).

Ovogodišnji su Susreti održani pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Ministar prof.dr. sc. Milan Kujundžić u svojem je odgovoru SSZSSH o prihvaćanju pokroviteljstva naglasio kako „sudjelovanjem i natjecanjem u društvenim i sportskim igrama potičemo druženje i kolegijalnost, razvijamo toleranciju, međusobno razumijevanje i poštovanje. Učimo živjeti sportski, timski raditi, veseliti se pobjedi, ali i prihvatiti poraz”.

Na svečanosti otvorenja Susreta svim sudionicima, a bilo ih je gotovo 700, sportsku sreću poželio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Mladen Novosel, zahvalivši sindikalnim članovima na sudjelovanju i uspješnosti u provođenju akcije odnosno inicijative 67, tijekom koje je prikupljeno gotovo 700.000 potpisa.

Pozdravnu riječ uputio je i predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Stjepan Topolnjak, čestitajući najuspješnijima, zahvalio je sucima i voditeljima natjecateljskih disciplina, svim djelatnicima u turističkom naselju Katoro, koji su i ove godine bili vrsni domaćini sudionicima Susreta.

Službeno je Susrete proglasio završenima, ali i najavio mogućnost održavanja Susreta iduće godine na nekoj drugoj lokaciji (Zaton). Ž. Slunjski