Tuesday, 27.02.2018.

PRIOPĆENJE ČLANOVIMA

(SSZSSH) Nastavno na informacije objavljene u medijima, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi koji zajedno s Hrvatskim strukovnim sindikatom medicinskih sestara - medicinskih tehničara sudjeluje u pregovorima s ministarstvom zdravstva radi zaključenja novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, dužan je demantirati informacije iz priopćenja objavljenih u medijima u kojima stoji da je sadržaj teksta novog Kolektivnog ugovora između sindikata i predstavnika Vlade Republike Hrvatske usuglašen.

Činjenica je da će sadržaja teksta novog Kolektivnog ugovora najvjerojatnije biti utvrđen tek u srijedu na sastanku pregovaračkih odbora i uz prisustvo ministra zdravstva.

Do sada su na tekstu radile samo stručne skupine pregovaračkih strana na kojima ministar kao predsjednik pregovaračkog odbora VRH nije bio prisutan.

Uvažavajući objavljenu informaciju, a uz poštivanje prava Sindikata medicinskih sestara da donesu odluku o prihvaćanju usuglašenog teksta, Samostalni sindikat zdravstva želi se ograditi od navedenih izjava s obzirom da tekst još uvijek nije usuglašen.


Predsjednik Sindikata

Stjepan Topolnjak

Ispis 
Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)