Monday, 16.04.2018.

OBAVIJEST ČLANOVIMA SINDIKATA O ODRŽANOJ PRESS KONFERENCIJI SINDIKATA JAVNIH SLUŽBI

Poštovani članovi Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske,

Dana 16. travnja 2018. godine u 10,30 sati održana je konferencija za novinare sindikata javnih službi na kojoj je upućen zahtjev Vladi RH da u skladu s dogovorom i obvezom iz Temeljnog kolektivnog ugovora pokrene pregovore o povećanju osnovice plaće u javnim službama.

Naravno da narečeni zahtjev podržava i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske jer u sustavu zdravstva naši su članovi i te kako potplaćeni za svoj rad koji se odvija 365 dana u godini 24 sata dnevno, a sve u svrhu očuvanja zdravlja stanovništva RH kao najveće vrednote svakog pojedinca.

Pravedna plaća za izvršeni rad samo jedan je od motiva zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima da ne napuste RH, ali i jedan od osnovnih razloga zbog kojih tražimo od Vlade uređenje sustava plaća.

Iako se Vlada obvezala osnovati Povjerenstvo za praćenje i analizu kretanja plaća, do danas još ništa nije napravljeno, stoga je i naš sindikat spreman, u zaštiti prava svojih članova u dogovoru s njima, razmotriti pokretanje sindikalnih akcija za ostvarivanje pravedne cijene rada.

To su bili prvi razgovori nakon potpisivanja TKU za javne službe.

SSZSSH će znati vrlo dobro voditi računa, i tražiti za radnike u sustavu zdravstva, i za sve građane RH, da najvažnije javno dobro građana, ZDRAVSTVO, dobije ne ono što želimo, nego ono što nam pripada.

S poštovanjem,

Predsjednik Sindikata:
Stjepan Topolnjak

Ispis 
Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)