Friday, 07.09.2018.

Sindikati javnih službi traže pregovore o osnovici

(SSZSSH) Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSSH) kao reprezentativni sindikat javnih službi i potpisnik Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, zajedno s ostalim sindikatima javnih službi potpisao je Zahtjev za pokretanje pregovora o povećanju osnovice za plaće upućen Vladi RH.

Sindikat drži neprihvatljivim ponašanje Vlade Republike Hrvatske koja nije ispoštovala dosadašnji dogovor oko početka pregovora i povećanja osnovice plaća prema zaposlenima u javnim službama, a napose prema svojim članovima u djelatnosti zdravstva i socijalne skrbi.

Stoga Sindikat smatra nužnim bez odlaganja pristupiti rješavanju ovog problema i otvaranju pregovora o povećavanju osnovice.

Ukoliko ne dođe do daljnjih pregovora i ispunjavanja zahtjeva sindikata o povećanju osnovice zaposlenima u javnim službama Sindikat je spreman pokrenuti sve demokratske i zakonom propisane oblike borbe za pravo svojih članova, uključujući i štrajk s ostalim sindikatima javnih službi.

Pročitajte još...

Zahtjev sindikata javnih službi u PDF formatu

Ispis 
Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)