Tuesday, 18.09.2018.

Nakon 50 minuta sindikati napustili sastanak s Pavićem: ''Vlada nas je dovela pred gotov čin''

MIROVINSKA REFORMA

Ministar rada Marko Pavić održao je sastanak s predstavnicima Sindikata i HUP-a vezano za prijedlog mirovinske reforme.

(Dnevnik.hr) Nakon 50 minuta sindikati su napustili sastanak jer, kažu, na izravno pitanje može li se pregovarati o dobi odlaska u mirovinu i penalizacije -ministar je rekao da za to nema prostora. Sindikati stoga najavljuju prosvjed.

Podsjetimo, prema prijedlogu koji je procurio u javnost,u mirovinu će se ići sa 67 godina, strože će se penalizirati prijevremeni odlazak u mirovinu, a dodatak od 27 posto samo je za one koji prijeđu u prvi mirovinski stup. U ovim trenucima trebao bi početi i ministrov brifing za novinare.

''Nema zaključaka s obzirom na to da smo se mi ustali prije završetka sastanka, jasno je kako je sastanak izgledao. Ovaj sastanak je pokazao da se obistinilo ono čega smo se mi bojali, da nas je Vlada dovela pred gotov čin'', rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

''Kada pregovori i razgovori za stolom izgube svaki smisao sindikati i radnici imaju jedini argument i mogućnost zakonom omogućenu da se na ulici izbore za svoja prava'', zaključuje Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Ispis Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)