Tuesday, 07.05.2019.

Sindikati traže ostavku ministra Pavića

(67jeprevise.hr) - Trojica sindikalnih čelnika, Mladen Novosel, Vilim Ribić i Krešimir Sever zatražili su na konferenciji za novinare ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, optuživši ga da je zaustavio socijalni dijalog, potrošio milijune kuna novca poreznih obveznika na protureferendumsku kampanju prepunu manipulacija te za utjerivanja straha među građanima kako bi spriječio njihovo potpisivanje za referendumsku inicijativu.

Jučer smo čuli po prvi puta izjavu ministra Pavića koliko je utrošio novca za ovu protureferendumsku kampanju, za ove laži koje iznosi i za ovu apsoultno mainpulaciju s hrvatskim građanima.

Ministar Pavić je jučer izjavio da je medijskim kućama platio oko milijun kuna za ovu promidžbu tijekom jeseni. Ministar Pavić laže kada je rekao da je toliko potrošio tijekom jeseni jer mi smo dobili podatak od službenog Ministarstva rada da je tijekom jeseni s PDV-om potrošeno 2.230.080.38 kn. sigurno da ministar Pavić sa svim ovim silnim novcima nije potrošio manje, mogao je potrošiti daleko više. i sigurno je da mi danas možemo govoriti - ne o 2, ne o 4, nego o 5 i više milijuna kuna koje je ministar Pavić potrošio novca poreznih obveznika." izjavio je Mladen Novosel (SSSH)

"Ovaj ministar rada je ubio socijalni dijalog u Hrvatskoj. On je vojnik partije, mi ga držimo egzekutorom, ali nažalost nalogodavac je premijer Plenković", nadodaje Mladen Novosel (SSSH). "Gospodine Paviću podnesite ostavku, mi to od vas tražimo!", poručio je na kraju.

Vilim Ribić (MHS) je zatražio da ministar Pavić pokaže javnosti kako su došli do izračuna od 45 milijardi kuna navodnog duga ako se ispune sindikalni zahtjevi. "Oni izmišljaju brojku od 45 milijardi jer ta je brojka rađena na lažnim i krivim pretpostavkama, a onda ni sama brojka ne može biti točna".

Krešimir Sever (NHS) optužio je Pavića i aktualnu vlast da su protureferendumskom kampanjom financiranom novcem svih nas isprepadali ljude, izazvali efekt straha, uplašili ih kako bi spriječili referendum. "Šire strah na sve strane, ali ne bojte se! Mi se ne bojimo. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji", poručio je.

Sindikalni čelnici pozdravili su sve "stranke koje su progledale", uključujući one koje čine vladinu većinu, a sada su se izjasnili da podržavaju referendum, ocijenivši kako su HDZ i HNS ostali usamljeni te kako mirovinska reforma više nema političku podršku ni minimalne većine. Još jednom su pozvali građane da se odupru samovolji vlasti, da pokažu kako se ne boje i da u što većem broju potpišu za referendum o promjeni uvjeta za mirovinu.

Ispis 

Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)