Monday, 02.09.2019.

Topoljnjak i Mihalinec u Studiju 4

(HRT) O povećanju plaća u zdravstvu i prosvjeti te hoće li to spriječiti odlazak stručnjaka za Studio 4 HRT-a jutros su govorili Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi te Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Govoreći o zajedničkom prosvjedu sindikata učitelja i sindikata zaposlenih u srednjim školama 5. rujna Mihalinec je rekao da ga je "inicirao predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na to da nije želio prihvatiti razgovore s predstavnicima sindikata puna dva mjeseca". Traže razgovor s premijerom.

- Mi ćemo na prosvjedu pokušati ponovno razgovarati s predsjednikom Vlade. Zašto s predsjednikom Vlade? Zato što smo sve razgovore vezano za povećanje i izmjene koeficijenata obavili s ministricom Blaženkom Divjak. Razmijenili smo argumente, dovoljno smo bili uvjerljivi, argumenti su dovoljno čvrsti i jasni da je ministrica te argumente prihvatila - rekao je.

Sindikati u zdravstvu kažu, ako do kraja listopada ne dogovore povećanje plaća od 7 posto i bolje uvjete rada, štrajk je neupitan. Za srijedu u 12 sati najavljuju prosvjednu akciju djelatnika u KBC-u Rebro, splitskom KBC-u i bolnici u Dubrovniku.

- Sindikati imaju sluha, ali nikada dosad u bilo kojim pregovorima nama Vlada nije rekla 'Mi imamo novaca za vas'. Uvijek je svaki početak govora bio 'Mi nemamo novaca za vas, moramo se naći u proračunskim okvirima. A onda se za druge nađe novce. A za sindikate, odnosno za radnike u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja nema tih novaca - rekao je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi za Studio 4.

Ispis 

Ostale novostiKada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)