Friday, 06.09.2019.

Sindikati zdravstvenih djelatnika očekuju ponudu Vlade

(HRT) Nastavljaju se pregovori o plaćama u zdravstvu i prosvjedna akcija "Pet do 12".

Sindikat medicinskih sestara i tehničara te Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi mirno su prosvjedovali ispred Ministarstva zdravstva. Predstavnici sindikata su nakon toga otišli u ministarstvo na pregovore.

Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara Ankica Prašnjak je, uoči sastanka, kazala da očekuju ponudu Vlade.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak kazao da će nastaviti sa svojim aktivnostima ako će se Vlada i dalje ovako ponašati prema njima. Očekuje danas ozbiljnu ponudu od ministra Milana Kujundžića.

- Nadamo se da će se konačno shvatiti ono što ovo zdravstvo tišti i da će konačno premijer sagledati i vidjeti da ne može više na ovakav način razgovarati i ponašati se prema radnicima u sustavu zdravstva.

Dodao je da ponude mora biti, ukoliku je ne bude, "znaju što će dalje raditi jer imaju svoje metode".

Za za 11.55 planiran je prosvjed planiran u KBC-u Zagreb te Općim bolnicama u Puli i Ogulinu. Cilj im je skrenuti pozornost vezane uz uvjete rada. Vladi su poručili - da je zdravstvo u ozbiljnoj situaciji te da je nužno povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Ispis 

Ostale novostiKada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)