Tuesday, 17.09.2019.

Zahvala članstvu!

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske zahvaljuje svim svojim članovima i svim zaposlenima u djelatnosti zdravstva koji su tijekom protekla dva tjedna sudjelovali u organiziranim prosvjednim akcijama „ 5 do 12" i svojim sudjelovanjem doprinijeli parafiranju Dodatka II KU.

(SSZSSH) Iako su mirni prosvjedi organizirani u skladu sa zakonskim propisima i provedeni na zakonit način zahvaljujemo svima koji su unatoč zastrašivanju imali hrabrosti iskazati svoj stav i dati podršku sindikatima u pregovorima.

Nadamo se da ćemo novi dodatak KU koji smo parafirali ovaj puta i potpisati, jer će svi zaposleni i zdravstveni i nezdravstveni djelatnici u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja dobiti povećanje plaće s osnove uvjeta rada za 3%, a zaposleni koji sudjeluju u dijagnostici i liječenju s osnove odgovornosti dodatnih 4%, počev od 1. rujna, a s isplatom plaće u listopadu.

Držimo zato neodgovornim i nekorektnim od predsjednice Sindikata KBC Zagreb dovoditi zaposlene u zabludu tvrdeći drugačije i iznositi neistine u medijima.

Točno je da smo u pregovorima tražili više, no nepobitna je činjenica da je za svakog zaposlenog ugovoreno povećanje dodataka na uvjete rada.

Stoga ni u kojem slučaju parafiranjem ovog dodatka KU nema govora o šteti koju bi sindikati ovim pregovorima nanijeli bilo kome u djelatnosti.

Osim ovog povećanja dodataka na uvjete rada od 1. rujna 2019. godine svim zaposlenima povećat će se i osnovica za izračun plaće za 2% što je isto rezultat sindikalnih pregovora , a sada nam već predstoje novi pregovori za osnovicu i ostala materijalna prava za sve javne službe za slijedeću godinu, a nadamo se i izmjeni Uredbe o koeficijentima.

Za doći u poziciju i pregovarati nije preduvjet blatiti sindikate i pokazati zainteresiranost nego je prije svega potrebno biti reprezentativan sindikat, imati upornost i znanje da se u svakim pregovorima poboljša položaj zaposlenih. Stoga unatoč kritikama mi zahvaljujemo svojim članovima zbog kojih smo reprezentativni i zbog kojih smo ugovorili bolje uvjete rada za sve.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Stjepan Topolnjak

Parafirani tekst dodatka KU

Ispis Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)