Thursday, 19.09.2019.

Vlada imenovala pregovarački odbor za pregovore osnovici

(SSZSSH) Vlada je na danas održanoj sjednici usvojila odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske.

U pregovarački odbor Vlade Republike Hrvatske za pregovore o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama imenovani su Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, kao predsjednik i dr. sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija, Ivan Malenica, ministar uprave, prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ministar zdravstva, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, kao članovi, a imenovani su i njihovi zamjenici.

U obrazloženju odluke navodi se kako su sindikati javnih službi dostavili Vladi Republike Hrvatske 26. lipnja 2019. godine zahtjev za pokretanjem postupka pregovora o visini osnovice za plaće u javnim službama.

U članku 50. stavak 5. Temeljnoga kolektivnoga ugovora stranke su ugovorile da će o visini osnovice za plaće u javnim službama svake godine započeti pregovore prije donošenja smjernica ekonomske i fiskalne politike za naredno razdoblje i da će u slučaju dogovora, osnovicu ugovoriti dodatkom Temeljnom kolektivnom ugovoru te je slijedom navedenoga, neophodno pokrenuti postupak pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru.

Odluka Vlade

Ispis Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)