Tuesday, 03.12.2019.

Usuglašen tekst Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama(MRMS) Danas je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava usuglašen tekst Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, kojim su utvrđena povoljnija prava za službenike i namještenike u javnim službama u idućoj godini.

Navedenim Dodatkom osnovica za obračun plaće povećava se u idućoj godini za po tri puta po 2% i to 1. siječnja 2020. (plaća u veljači), 1. lipnja 2020. (plaća u srpnju) i 1.10.2020. (plaća u studenome). To čini ukupno povećanje osnovice na godišnjoj razini za 6,12 posto.

Također, utvrđeno je da se visina godišnje nagrade za božićne blagdane kao i regres za korištenje godišnjeg odmora u 2020. godini povećava sa 1.250 kuna na 1.500 kuna (povećanje od 20%).

Dar u prigodi dana Sv. Nikole Dodatkom je povećan sa 500 kuna na 600 kuna (povećanje od 20%).

U konačnici službeniku i namješteniku koji odlazi u mirovinu prema ovom Dodatku otpremnina se neće više računati u visini od tri proračunske osnovice, već u visini dvije osnovice za obračun plaće.

Sastanku su u ime Vlade sudjelovali: dr. sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija, Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskoga sustava, Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu financija, Stipe Mamić, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture, Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Višnja Tafra, glavna tajnica Ministarstva uprave.

U ime sindikata sastanku su sudjelovali: Igor Radeka, Vilim Ribić, Mirela Bojić i Matija Kroflin iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Jadranka Dimić, iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Nevena Čeliković iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Stjepan Topolnjak i Tajana Drakulić iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Domagoj Rebić iz Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Željko Stipić iz Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod, Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sanja Šprem, Ana Tuškan i Dajana Krnek iz Sindikata hrvatskih učitelja i Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Potpisivanje Dodatka planirano je u četvrtak u popodnevnim satima.

Ispis Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)