Monday, 23.03.2020.

Tko, kada i pod kojim uvjetima: Evo na koga se ne odnosi odluka o zabrani napuštanja prebivališta

PROČITAJTE ODLUKU STOŽERA

... za otvaranje dokumenta klikni na sliku gore

(DNEVNIK.hr) Donosimo cjelokupnu odluku Stožera o zabrani napuštanja prebivališta. Pročitajte na koga se odluka i pod kojim uvjetima ne odnosi.

Nakon što je Stožer za civilnu zaštitu objavio kako se u jeku borbe s koronavirusom od danas uvodi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka (uz određene iznimke), ubrzo je objavljena i službena odluka.

Odluka se NE ODNOSI na:

1. Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja

2. Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe

3. Izvješćivanje javnosti

4. Stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb

5. Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština

6. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

7. Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19


Prilikom ulaska i izlaska s područja moraju se poštovati mjere socijalnog distanciranja i nezadržavanja na javnim prostorima.

Tko izdaje propusnice

Svi kojima napuštanje mjesta boravišta nije zabranjeno moraju imati propusnice za ulazak i izlazak s područja boravišta.

Te propusnice propisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi (slučajevi 1, 2, 3, 6 i 7), izabrani liječnik obiteljske medicine (za slučajeve pod brojem 4) i nadležni stožeri civilne zaštite (za slučajeve pod brojem 5).

Oni koji su napustili svoje prebivalište moći će se vratiti u njega, ali iz njega neće moći ponovno izaći bez opravdanog razloga.

Ispis 

Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)