Tuesday, 10.11.2020.

SSZSSH: Vlada premijera Plenkovića i dalje traži način kako da izbjegne poštivanje Odluke Vrhovnog suda

PRIOĆENJE ZA MEDIJE

Jučer je preko video konferencije održan sastanak ministra zdravstva s predstavnicima sindikata koji su sudjelovali u pregovorima za KU (a tri dana ranije sastanak uživo održan je u Ministarstvu zdravstva s predstavnicima lječničkih udruga).

Ministar je na video konferenciju došao ili nepripremljen ili pripremljen s namjerom da po dosadašnjem iskustvu, ništa ne riješi.

Jer kako drugačije protumačiti ovo zavlačenje rješavanja problema isplate razlike prekovremenih sati, nego nebrigom za radnike u zdravstvenom sustavu?

Vladi su puna usta radnika u zdravstvu koji rade pod nenormalnim uvjetima, u skafaderima, bez slanja u samoizolaciju ili na testiranje ukoliko su radili sa COVID - 19 pozitivnim kolegama i bolesnicima. Istovremeno ignoriraju bilo kakvo stimulaciju ili nagrađivanje tih istih radnika.

Također ne želi se riješiti pitanje prehrane za sve radnike koji rade sa COVID pozitivnim kao i na korona virus potencijalno pozitivnim bolesnicima, a zna se da oni rade u izolaciji iz koje ne smiju izaći.

Krajnje je neprimjereno od resornog ministra da već deset mjeseci "mora tražiti mišljenje" ministra financija ili premijera Vlade RH da se poštuju Odluke suda.
To je namjerno odugovlačenje, a ministar zdravstva nije ministar zdravstva već očito Ministar odgode!

Da nije tragično bilo bi smiješno!

S poštovanjem,

Predsjednik SSZSSH:

Stjepan Topolnjak

Priopćenje SSZSSH u PDF formatu

Ispis 

Ostale novosti