Friday, 15.01.2021.

Sramotna isplata nagrade radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi koji skrbe o pacijentima i korisnicima koji boluju od bolesti COVID 19

(SSZSSH) Iako je premijer Vlade RH pompozno najavio u medijima da će radnici u sustavu zdravstva i socijalne skrbi dobiti nagradu od 10% od osnovne plaće za rad s pacijentima i korisnicima koji boluju od bolesti COVID 19, od toga naravno kao i uvijek u takvim najavama i Odlukama nažalost ništa.

Naime, ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti COVID 19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33, 45; ..... i tako redom pa sve skoro do 150,00 kuna!!!

Ispada da je osnovna plaća radnika u sustavu zdravstva od 50,00 kuna pa do 1.500 kuna!???

Ovo je stvarno sramotno! Najgore je to što je sve isplaćeno u skladu s uputama koje je Ministarstvo zdravstva dostavilo ravnateljima ustanova 21.12.2020. godine.

Osim toga Vlada RH donijela je Odluku i za radnike u sustavu socijalne skrbi koji brinu o korisnicima koji su pozitivni na Corona virus, a koja se primjenjue samo na one ustanove socijalne skrbi koje su u vlasništvu RH.

Postavlja se jasno pitanje, što je s radnicima koji rade u domovima čiji su vlasnici gradovi ili županije? Kao da njima plaću isplaćuju župani ili gradonačelnici?

Svi oni primaju plaću iz državnog proračuna pa bi isto tako trebali iz državnog proračuna primiti i famoznu nagradu od 10% na osnovnu plaću iz proračuna. Ali NE, sada se političari loptaju s tim radnicima tko bi trebao poštivati Odluku Vlade i isplatiti im navedenu nagradu.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno!

Ono što je najžalosnije u ovoj grotesknoj Odluci je to, da se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od bolesti COVID 19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija nagrada.

Pretpostavljam da nije bilo ovakve zloslutne namjere Vlade RH i premijera Plenkovića. Ili ipak???

Predsjedni SSZSSH:
Stjepan Topolnjak

Ispis 

Ostale novosti