Friday, 15.01.2021.

Sindikat zdravstva na nogama; Topolnjak: Radnici u sustavu zdravstva primili su svoje plaće, ali gle čuda, dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti covid 19, iznose od 5,26 kn do 150 kuna

'GROTESKNA ODLUKA'Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi upozorio je u petak kako zaposleni u zdravstvenom sustavu koji rade s covid-19 pozitivnim pacijentima nisu dobili 10 posto veću plaću, kao nagradu prema odluci Vlade

(tportal.hr) "Ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti covid 19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33,45 i tako redom skoro do 150 kuna", navodi u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Ocjenjuje to sramotnim jer je, kaže, sve isplaćeno u skladu s uputama koje je Ministarstvo zdravstva dostavilo ravnateljima ustanova 21.prosinca 2020.

Ističe i kako se ta odluka odnosi samo na radnike u sustavu socijalne skrbi koji rade u ustanovama u vlasništvu države te pita što je s radnicima koji rade u domovima čiji su vlasnici gradovi ili županije.

"Svi oni primaju plaću iz državnog proračuna pa bi isto tako trebali iz državnog proračuna primiti i famoznu naknadu od 10 posto na osnovnu plaću iz proračuna. Ali ne, sada se političari loptaju s tim radnicima tko bi trebao poštivati Odluku Vlade i isplatiti im navedenu naknadu. Da nije žalosno, bilo bi smiješno" ocjenjuje Topolnjak.

"Ono što je najžalosnije u ovoj grotesknoj Odluci je to, da se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od covida-19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija naknada", dodaje se u priopćenju.

Pročitajte još...

JUTARNJI LIST Sindikat zdravstva upozorio na neisplatu nagrada od 10%: ‘Političari se loptaju s tim radnicima‘

DNEVNIK.hr Objavljeno koliki su dodatak na plaću dobili oni koji u Hrvatskoj rade s COVID pacijentima: "Ovo je stvarno sramotno!"

DNEVNO.HR DRŽAVA NIJE ISPUNILA OBEĆANJE ONIMA NA PRVOJ CRTI BORBE PROTIV KORONE: ‘Neki su dobili povišicu od pet kuna. To je apsurd!'

BJELOVAR.LIVE Sindikat "oprao" Vladu: Sramotna isplata nagrade radnicima koji skrbe o korisnicima s COVIDOM-19

GLAS ISTRE Sindikat zdravstva upozorio na neisplatu nagrada od 10 posto

RTL.HR Iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi poručuju: 'Političari se loptaju s radnicima tko bi im trebao isplatiti naknadu'

net.hr SINDIKAT ZDRAVSTVA UPOZORIO: ‘Radnici su primili svoje zarađene plaće, ali ne i dodatak na plaću od 10 posto!'

SBplus Nagrada za rad s oboljelima od COVID-a - od 5 do 150 kuna

OTVORENO.hr Sindikat zdravstva upozorava: Oni koji rade s pozitivnim pacijentima nisu dobili 10 posto veću plaću

INDEXHR Sindikat: Ovo je dodatak koji su dobili oni koji rade s covid-pacijentima, sramota

Ispis 

Ostale novosti