Vijesti i zbivanja

Thursday, 21.05.2009.

Javnim službama 2016. plaće veće 68 posto

SPORAZUM SINDIKATA I VLADE O OSOBNIM DOHOCIMA USKORO NA SINDIKALNOM REFERENDUMU  ZAGREB – Zaposleni u obrazovanju, znanosti, kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi za nepuna tri tjedna ponovo će izići na referendum. Nakon što su sindikati javnih službi prošli tjedan parafirali s Vladom složeni sporazum o plaćama, postignuto u pregovorima trebaju potvrditi ili odbaciti članovi sindikata. Referendum među 180 tisuća zaposlenih u javnim službama, od čega ih je više od 100 tisuća sindikalno organiziranih, trajat će tri dana, od 8. do 10. lipnja. Ako zaposleni u javnim službama referendumom prihvate dogovor sindikata i Vlade, čelnici sindikata i službeno će sporazum potpisati. U suprotnom, odbace li članovi dogovor, nastavit će se sa sindikalnim aktivnostima.

Ispis  Opširnije


Sunday, 17.05.2009.

Uskoro crvenokosi Milinović?

Ispis 


Saturday, 16.05.2009.

Jutarnji list o sindikatima i studentima

Ispis 


Friday, 15.05.2009.

IZA KULISA PREGOVORA Sindikalci učili napamet Sanaderove rečenice

Milinović nagovarao Avberšek da prestane pušiti, Vilimu Ribiču pozlilo jer mu je pao šećer, Kosor novinarima organizirala ćevape.

 

- O Bože, je li moguće da danas ne moram ići u Vladu - sa zahvalnošću je u četvrtak ujutro, nakon dva dana mukotrpnog pregovaranja u Banskim dvorima pomislila Spomenka Avberšek, jedan od osam pregovarača sindikata javnih službi. U dva su dana 27 sata tekli mukotrpni pregovori, dok je u školama započeo štrajk, a onda je u petnaest minuta poslije ponoći u srijedu potpisan sporazum kojim je javnim službama osigurano usklađivanje s plaćama u gospodarstvu do 2016. godine.

- Sve je bilo konfuzno, napeto, jako je dugo trajalo. Dugo sam u pregovorima, ali vjerujte mi, ovi su pregovori bili najteži, najtvrđi i najneizvjesniji - ispričala nam je crvenokosa sindikalistica kako je to izgledalo iza zatvorenih vrata kojima novinari koji su 'dežurali' istu satnicu u prizemlju nisu prisustvovali.

Ispis  Opširnije


Friday, 15.05.2009.

Prenosimo iz tiska

Ispis 


Vezane vijesti

Friday, 03.04.2020.

Obavijest o ne održavanju Sportskih susreta SSZSSH

Sportaše i zainteresirane sudionike Sportskih susreta Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske obavješćujemo da se Sportski susreti zakazani za mjesec svibanj neće održati iz svima poznatih razloga.

O terminu održavanja susreta u ovoj godini (ukoliko to bude moguće) biti ćete na vrijeme obaviješteni.

S poštovanjem,

Predsjednik SSZSSH
Stjepan Topolnjak

Tuesday, 17.03.2020.

Psihološki aspekti pojave koronavirusa: Kako se nositi sa strahom?

dr. sc. Ljiljana Muslić, prof. psih.

(FAKTOGRAF) Tekst dr. sc. Ljiljane Muslić, prof. psih. iz Odsjeka za promicanje mentalnog zdravlja pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo uz dopuštenje prenosimo sa službenih stranica HZJZ-a.

Pojava koronavirusa SARS-CoV-2 u Kini 2019. godine i njegovo širenje zaokupilo je pažnju stručnjaka, medija i opće populacije. Iako je to donekle očekivano, u posljednje vrijeme, posebice s prvim zabilježenim slučajevima oboljelih u Hrvatskoj, sve više se u medijima spominje kako se proširila panika i strah među ljudima od moguće zaraze te smo bili svjedoci ili smo u medijima čitali o nepotrebnim ponašanjima kao što su masovna kupovina i stvaranje zaliha hrane, zaštitnih maski i sl., do neopravdanih napada na strane državljane ili ljude koji dolaze iz žarišta zaraze, izravno ili preko društvenih mreža.

Opširnije

Friday, 29.11.2019.

Sindikati državnih službi i Vlada potpisali dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru

(HINA, 29. studenoga 2019.) Ministar rada Josip Aladrović izjavio je u četvrtak nakon potpisivanja dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru sa sindikatima državnih službi da su konstruktivnim i kvalitetnim dogovorom omogućili rast plaća i materijalnih prava, poput božićnice i regresa, za sljedeću godinu.

"Smatram da smo na ovaj način konstruktivnim i kvalitetnim dogovorom omogućili rast plaća i jednokratnih materijalnih prava za sljedeću godinu. U kontekstu socijalnog dijaloga i dalje ćemo nastaviti razgovarati o svim problemima koji se događaju i izazovima koji su pred nama", rekao je Aladrović nakon potpisivanja dodatka u Ministarstvu rada.

Opširnije

Thursday, 05.09.2019.

Aladrović: Vlada je za horizontalno povećanje plaća svima

MINISTAR RADA

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u četvrtak kako se Vlada zalaže za horizontalno povećanje plaća odnosno horizontalnu korekciju za sve, a ne samo za neke odabrane skupine

(Tportal.hr, 5. rujna 2019.) "Ono što cijelo vrijeme komuniciramo je horizontalno povećanje plaća odnosno horizontalna korekcija. Istaknuo bih da je došlo do nekoliko horizontalnih korekcija, da su plaće u zadnje dvije godine podignute svima 11,5 posto kumulativno i očekujemo na toj razini da ćemo kroz daljnji rast plaća i pozitivna kretanja u gospodarstvu korigirati ih za sve, a ne samo za neke odabrane skupine", komentirao je Aladrović sindikalne zahtjeve za povećanje plaća uoči sjednice Vlade.

Opširnije

Monday, 29.07.2019.

SINDIKATI: 'Četvrti krug porezne reforme ide na ruku poslodavcima'

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever tvrdi da se mjera za mlade donosi bez konkretnih izračuna, dok će se s druge strane smanjiti prihodi lokalnim zajednicama koje bi potom mogle smanjivati subvencije vrtićima, poskupljivati komunalne usluge, uvoditi prirez

(VEČERNJI LIST) Čelnici tri sindikalne središnjice ocijenili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare dačetvrti krug porezne reformeu velikoj mjeri ide na ruku poslodavcima dok radnicima ostavlja mrvice.

Opširnije

Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)