Vijesti i zbivanja

Saturday, 16.05.2009.

Jutarnji list o sindikatima i studentima

Ispis 


Friday, 15.05.2009.

IZA KULISA PREGOVORA Sindikalci učili napamet Sanaderove rečenice

Milinović nagovarao Avberšek da prestane pušiti, Vilimu Ribiču pozlilo jer mu je pao šećer, Kosor novinarima organizirala ćevape.

 

- O Bože, je li moguće da danas ne moram ići u Vladu - sa zahvalnošću je u četvrtak ujutro, nakon dva dana mukotrpnog pregovaranja u Banskim dvorima pomislila Spomenka Avberšek, jedan od osam pregovarača sindikata javnih službi. U dva su dana 27 sata tekli mukotrpni pregovori, dok je u školama započeo štrajk, a onda je u petnaest minuta poslije ponoći u srijedu potpisan sporazum kojim je javnim službama osigurano usklađivanje s plaćama u gospodarstvu do 2016. godine.

- Sve je bilo konfuzno, napeto, jako je dugo trajalo. Dugo sam u pregovorima, ali vjerujte mi, ovi su pregovori bili najteži, najtvrđi i najneizvjesniji - ispričala nam je crvenokosa sindikalistica kako je to izgledalo iza zatvorenih vrata kojima novinari koji su 'dežurali' istu satnicu u prizemlju nisu prisustvovali.

Ispis  Opširnije


Friday, 15.05.2009.

Prenosimo iz tiska

Ispis 


Thursday, 14.05.2009.

Pobijedili su sindikalizam i zajedništvo

Zagreb, 14. svibnja 2009.- Kasno noćas predstavnici sindikata javnih službi, pregovarači sa Vladom koju je zastupala potpredsjednica Jadranka Kosor, potpisali su  Dodatak Sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama, čime sindikati odustaju od najavljenoga štrajka i prosvjeda, odnosno zaustavljaju započeti štrajk u obrazovanju. Sindikati će Sporazum konačno prihvatiti na temelju odluke svojih tijela, a neki će provesti i referendum najkasnije uz roku 30 dana od dana potpisivanja Sporazuma.
O zbivanjima proteklih dana, koja su ispunjavala medijski prostor, razgovaramo sa Spomenkom Avberšek, predsjednicom Sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i potpredsjednicom SSSH za sektor javnih službi.

Koliko su trajali pregovori u Vladi?
-Kontinuirano 27 sati,  a u 48 sati odspavala sam sedam sati. Sindikalna je strana takav iscrpljujući tempo teško podnijela, a Vlada je skoro pala pod stol!

Ispis  Opširnije


Thursday, 14.05.2009.

Vlada i sindikati javnih službi parafirali sporazum o plaćama, štrajk se obustavlja

 

ZAGREB, 14. svibnja 2009. (Hina) - Predstavnici Vlade i sindikata javnih službi noćas iza ponoći nakon maratonskih pregovora parafirali su sporazum o plaćama, nakon čega su sindikati obustavili štrajk u javnim službama.

Sporazumom se uređuje zadovoljavajuća cijena rada za 180 tisuća zaposlenih u javnim službama, ocijenili su sindikalci, a njegove se odredbe primijenjuju i na 60 tisuća državnih službenika.

Nakon parafiranja sporazuma sindikati obustavljaju sve štrajkaške aktivnosti, te odustaju od prosvjeda koji su najavili na Trgu bana Jelačića u subotu, 16. svibnja.

Svih osam sindikata će u roku 30 dana provesti referendum među članstvom o prihvaćanju sporazuma te će ga, u slučaju većinske podrške članova, i potpisati, a ako odgovor bude negativan morat će ponovno započeti pregovore s vladom, rekli su sindikalni čelnici na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Ispis  Opširnije


Vezane vijesti

Wednesday, 10.06.2020.

Uredba o dopunama Uredbe o sadržaju, načinu prikupljanja i obrade, te mjerama zaštite podataka u Registru zaposlenih u javnom sektoru

Dopunu Uredbe možete pročitati OVDJE.

Wednesday, 27.05.2020.

Sud presudio: Poslodavci dužni platiti dio stanarine za rad od kuće

(POSLOVNI DNEVNIK) Švicarski poslodavci dužni su svojim zaposlenima za rad od kuće platiti jedan dio stanarine, zaključio je sud u Zürichu.

Tužbu protiv firme podnio je jedan zaposlenik koji je tražio odštetu za rad od kuće. Firma je ukazala na to da ne postoji odgovarajući dogovor o obeštećenju i da nije bila u obavezi platiti dio stanarina.

Opširnije

Friday, 03.04.2020.

Obavijest o ne održavanju Sportskih susreta SSZSSH

Sportaše i zainteresirane sudionike Sportskih susreta Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske obavješćujemo da se Sportski susreti zakazani za mjesec svibanj neće održati iz svima poznatih razloga.

O terminu održavanja susreta u ovoj godini (ukoliko to bude moguće) biti ćete na vrijeme obaviješteni.

S poštovanjem,

Predsjednik SSZSSH
Stjepan Topolnjak

Tuesday, 17.03.2020.

Psihološki aspekti pojave koronavirusa: Kako se nositi sa strahom?

dr. sc. Ljiljana Muslić, prof. psih.

(FAKTOGRAF) Tekst dr. sc. Ljiljane Muslić, prof. psih. iz Odsjeka za promicanje mentalnog zdravlja pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo uz dopuštenje prenosimo sa službenih stranica HZJZ-a.

Pojava koronavirusa SARS-CoV-2 u Kini 2019. godine i njegovo širenje zaokupilo je pažnju stručnjaka, medija i opće populacije. Iako je to donekle očekivano, u posljednje vrijeme, posebice s prvim zabilježenim slučajevima oboljelih u Hrvatskoj, sve više se u medijima spominje kako se proširila panika i strah među ljudima od moguće zaraze te smo bili svjedoci ili smo u medijima čitali o nepotrebnim ponašanjima kao što su masovna kupovina i stvaranje zaliha hrane, zaštitnih maski i sl., do neopravdanih napada na strane državljane ili ljude koji dolaze iz žarišta zaraze, izravno ili preko društvenih mreža.

Opširnije

Friday, 29.11.2019.

Sindikati državnih službi i Vlada potpisali dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru

(HINA, 29. studenoga 2019.) Ministar rada Josip Aladrović izjavio je u četvrtak nakon potpisivanja dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru sa sindikatima državnih službi da su konstruktivnim i kvalitetnim dogovorom omogućili rast plaća i materijalnih prava, poput božićnice i regresa, za sljedeću godinu.

"Smatram da smo na ovaj način konstruktivnim i kvalitetnim dogovorom omogućili rast plaća i jednokratnih materijalnih prava za sljedeću godinu. U kontekstu socijalnog dijaloga i dalje ćemo nastaviti razgovarati o svim problemima koji se događaju i izazovima koji su pred nama", rekao je Aladrović nakon potpisivanja dodatka u Ministarstvu rada.

OpširnijeKada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)