Vijesti i zbivanja

Srijeda, 11.04.2018.

SSSH i Matica sindikata za 1. svibnja organiziraju zajedničku prosvjednu povorku ''Za reforme, za ljude''

... za više informacija klikni na plakat

Ispis 


Četvrtak, 29.03.2018.

Ispis 


Četvrtak, 29.03.2018.

Vlada donijela Odluku o isplati materijalnih prava i drugih naknada za zaposlenike u djelatnosti socijalne skrbi

... za uvećanje klikni na sliku

Također, obavješćujemo Vas da je u današnjem izdanju Narodnih novina (NN 29/18) objavljen Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Ispis 


Srijeda, 28.03.2018.

Parafiran Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi

(mspm.hr) Dana 27. ožujka 2018. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na zadnjem pregovaračkom sastanku usuglašen je i parafiran konačni tekst prijedloga Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi i njegova primjena počinje od 01. svibnja 2018. godine.

Kolektivni ugovor su parafirali ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata - Jadranka Ivezić iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske i Stjepan Topolnjak iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, a tekst Ugovora biti će upućen na prihvaćanje u Vladu.

Novim Kolektivnim ugovorom zadržana su sva prava zaposlenih, odnosno svi radnici u sustavu ostvarivat će plaće i materijalna prava kao i dosad.

Pročitajte još...

Parafirani Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi

Ispis 


Ponedjeljak, 26.03.2018.

U Ministarstvu zdravstva potpisan Kolektivan ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

(MIZ/SSZSSH) Danas, 26. ožujka 2018. godine, u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske potpisan je Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Ugovor su potpisali ministar zdravstva Milan Kujundžić u ime Vlade Republike Hrvatske i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata, Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Ugovor je potpisan na kraći rok - 12 mjeseci i njime su zadržana sva dosadašnja prava ugovorena prethodnim Kolektivnim ugovorom i Dodatkom Kolektivnom ugovoru, kako za sve zdravstvene radnike, tako i za nezdravstvene radnike u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja od 26. ožujka 2018. godine

Ispis 


Vezane vijesti

Ponedjeljak, 12.03.2018.

Ova se reforma mnogima neće svidjeti: u mirovinu ćemo sa 67 godina, mnogima se ukida beneficirani radni staž, a za odlazak u prijevremenu plaćat će se veći penali

NOVI PAKET MJERA I ZAKONA

(SLOBODNA DALMACIJA) Muškarci i žene u Hrvatskoj će od 2033. ići u starosnu mirovinu sa 67 godina života, prijevremena umirovljenja strože će se penalizirati, smanjit će se broj zanimanja s beneficiranim radnim stažem, vjerojatno će se jačati drugi mirovinski stup, a do 2020. uvest će se nacionalna mirovina.

Opširnije

Četvrtak, 09.11.2017.

NOVA OSNOVICA, OSIGURANA BOŽIĆNICA: Potpisan Kolektivni ugovor za državne službe!

BOLJA VREMENA?

Pavić je naglasio kako je sporazum rezultat kompromisa i zajedničkog vrlo intenzivnog rada

(Dnevno.hr) Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić potpisao je u četvrtak s predstavnicima sindikata državnih službi Kolektivni ugovor (KU) za državne službenike i namještenike, kojim se određuje osnovica plaće od 5421,54 kune i zadržavaju stečena prava, a primjenjuje se od 1. studenoga.

Opširnije

Četvrtak, 19.10.2017.

Sindikati pozvali Plenkovića da smanji razliku u plaćama u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi: Radnici hitno trebaju povišice, o tome ovisi gospodarski rast!

...I OD RADA ŽIVJETI

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel poručio je u srijedu da hrvatski radnici hitno trebaju veće plaće, te pozvao premijera Andreja Plenkovića da učini sve kako bi smanjio jaz između plaća u Hrvatskoj i na zapadu Europske unije.

SSSH traži povećanje i redefiniranje minimalne plaće, te promoviranje i jačanje kolektivnog pregovaranja u svrhu porasta plaća i jačanja sigurnosti zaposlenja, navodi se u priopćenju SSSH u povodu današnjeg socijalnog summita EU na temu smanjivanja razlika u plaćama između istoka i zapada EU.

Opširnije

Utorak, 05.09.2017.

SINDIKAT UPOZORIO Blokirano pet posto državnih službenika

OVRHA JE SVUDA

Podaci pokazuju da zaposleni u državnoj upravi, usprkos sigurnim i redovitim plaćama, nisu imuni na pojavu "ograničenja financijskog suvereniteta"

(Direktno.hr) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske upozorio je u utorak da je trenutno blokirano gotovo pet posto državnih službenika i namještenika.
Po podacima Fine i Ministarstva uprave, ovrha na novčanoj tražbini po računu provodi se nad 2765 državnih službenika i 187 namještenika, priopćio je sindikat.

Opširnije

Srijeda, 10.05.2017.

Prvi put od 1990. RH ima manje od 200 tisuća nezaposlenih

(N1) U Hrvatskoj je krajem travnja bilo registrirano 204.316 nezaposlenih osoba, što je 8,8 posto manje na mjesečnoj, a 19,7 posto na godišnjoj razini, objavio je u srijedu Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) čiji dnevni podaci pokazuju da je nezaposlenih prvi put od 1990. godine manji od 200 tisuća.

Travanj je bio treći uzastopni mjesec s padom broja zaposlenih na mjesečnoj razini, ponajviše pod utjecajem sezonskih kretanja odnosno zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Opširnije
Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)