Vijesti i zbivanja

Srijeda, 11.04.2018.

SSSH i Matica sindikata za 1. svibnja organiziraju zajedničku prosvjednu povorku ''Za reforme, za ljude''

... za više informacija klikni na plakat

Ispis 


Četvrtak, 29.03.2018.

Ispis 


Četvrtak, 29.03.2018.

Vlada donijela Odluku o isplati materijalnih prava i drugih naknada za zaposlenike u djelatnosti socijalne skrbi

... za uvećanje klikni na sliku

Također, obavješćujemo Vas da je u današnjem izdanju Narodnih novina (NN 29/18) objavljen Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Ispis 


Srijeda, 28.03.2018.

Parafiran Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi

(mspm.hr) Dana 27. ožujka 2018. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na zadnjem pregovaračkom sastanku usuglašen je i parafiran konačni tekst prijedloga Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi i njegova primjena počinje od 01. svibnja 2018. godine.

Kolektivni ugovor su parafirali ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata - Jadranka Ivezić iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske i Stjepan Topolnjak iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, a tekst Ugovora biti će upućen na prihvaćanje u Vladu.

Novim Kolektivnim ugovorom zadržana su sva prava zaposlenih, odnosno svi radnici u sustavu ostvarivat će plaće i materijalna prava kao i dosad.

Pročitajte još...

Parafirani Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi

Ispis 


Ponedjeljak, 26.03.2018.

U Ministarstvu zdravstva potpisan Kolektivan ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

(MIZ/SSZSSH) Danas, 26. ožujka 2018. godine, u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske potpisan je Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Ugovor su potpisali ministar zdravstva Milan Kujundžić u ime Vlade Republike Hrvatske i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata, Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Ugovor je potpisan na kraći rok - 12 mjeseci i njime su zadržana sva dosadašnja prava ugovorena prethodnim Kolektivnim ugovorom i Dodatkom Kolektivnom ugovoru, kako za sve zdravstvene radnike, tako i za nezdravstvene radnike u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja od 26. ožujka 2018. godine

Ispis 


Vezane vijesti

Utorak, 18.09.2018.

Nakon 50 minuta sindikati napustili sastanak s Pavićem: ''Vlada nas je dovela pred gotov čin''

MIROVINSKA REFORMA

Ministar rada Marko Pavić održao je sastanak s predstavnicima Sindikata i HUP-a vezano za prijedlog mirovinske reforme.

(Dnevnik.hr) Nakon 50 minuta sindikati su napustili sastanak jer, kažu, na izravno pitanje može li se pregovarati o dobi odlaska u mirovinu i penalizacije -ministar je rekao da za to nema prostora. Sindikati stoga najavljuju prosvjed.

Opširnije

Srijeda, 25.07.2018.

GABRIJELA GALIĆ Nitko neće u uhljebe. Ni kolektivni ugovori više nisu mamac za državnu službu

POD SVIJEĆAMA BURZE RADA

Zašto bi netko nosio etiketu »uhljeba« za plaću od koje se jedva preživljava

(Novilist.hr) Moglo bi se Hrvatskoj dogoditi da za koju godinu, u godišnjoj kvoti za uvoz radne snage, budu specificirana i netipična zanimanja koja su preko noći postala deficitarna. Državne i javne službe uvriježeno se smatraju prostorom sigurnog zaposlenja u kojima se danas virtualna radna knjižica završno pečati odlaskom službenika ili namještenika u mirovinu. Dio medija uporno će zaposlene u državnim i javnim službama zbog toga nazivati »uhljebima«, pritom se silno čudeći što zaposleni u administraciji, obrazovanju, zdravstvu, socijali, kulturi, policiji, pravosudnoj policiji od svog poslodavca traže da poštuje njihova prava i da se ta prava nadograđuju.

Opširnije

Ponedjeljak, 12.03.2018.

Ova se reforma mnogima neće svidjeti: u mirovinu ćemo sa 67 godina, mnogima se ukida beneficirani radni staž, a za odlazak u prijevremenu plaćat će se veći penali

NOVI PAKET MJERA I ZAKONA

(SLOBODNA DALMACIJA) Muškarci i žene u Hrvatskoj će od 2033. ići u starosnu mirovinu sa 67 godina života, prijevremena umirovljenja strože će se penalizirati, smanjit će se broj zanimanja s beneficiranim radnim stažem, vjerojatno će se jačati drugi mirovinski stup, a do 2020. uvest će se nacionalna mirovina.

Opširnije

Četvrtak, 09.11.2017.

NOVA OSNOVICA, OSIGURANA BOŽIĆNICA: Potpisan Kolektivni ugovor za državne službe!

BOLJA VREMENA?

Pavić je naglasio kako je sporazum rezultat kompromisa i zajedničkog vrlo intenzivnog rada

(Dnevno.hr) Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić potpisao je u četvrtak s predstavnicima sindikata državnih službi Kolektivni ugovor (KU) za državne službenike i namještenike, kojim se određuje osnovica plaće od 5421,54 kune i zadržavaju stečena prava, a primjenjuje se od 1. studenoga.

Opširnije

Četvrtak, 19.10.2017.

Sindikati pozvali Plenkovića da smanji razliku u plaćama u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi: Radnici hitno trebaju povišice, o tome ovisi gospodarski rast!

...I OD RADA ŽIVJETI

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel poručio je u srijedu da hrvatski radnici hitno trebaju veće plaće, te pozvao premijera Andreja Plenkovića da učini sve kako bi smanjio jaz između plaća u Hrvatskoj i na zapadu Europske unije.

SSSH traži povećanje i redefiniranje minimalne plaće, te promoviranje i jačanje kolektivnog pregovaranja u svrhu porasta plaća i jačanja sigurnosti zaposlenja, navodi se u priopćenju SSSH u povodu današnjeg socijalnog summita EU na temu smanjivanja razlika u plaćama između istoka i zapada EU.

Opširnije
Kada mogu u mirovinu?

Mobbing
Hrvatska udruga informatike u sestrinstvu (HUIS)