KBC Osijek – ukupni pobjednik Sportskih susreta

KBC Osijek ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, što su prošli tjedan održani u turističkom naselju Katoro kraj Umaga. Zajednički su ih organizirali Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu. Sudjelovalo je više od 100 natjecateljskih ekipa s oko 1500 sudionika, među kojima su najbrojniji bili članovi našega sindikata.

Sudionicima su s pozornice u velikom šatoru, koji se pokazao idealnim mjestom za otvaranje i završnicu ovako velike manifestacije i svako večernja druženja , pozdravne riječi uputili čelnici sindikata organizatora: Spomenka Avberšek, Anica Prašnjak i Robert Čibarić. U ime spriječenoga ministra zdravstva dr. Darka Milinovića sudionike je pozdravio državni tajnik dr. Dražen Jurković, a među gostima bili su i ravnatelj HZZO-a dr. Tihomir Strizrep, ravnateljica Uprave za pravne poslove u Ministarstvu zdravstva Dubravka Jadro i ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu Mile Klepo.

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo je KBC Osijek, na drugom je mjestu Opća bolnica Pula, a treće mjesto osvojila je Specijalna bolnica Varaždinske Toplice.