Pehar trajno KBC-u Osijek

KBC Osijek, s osvojenih 199 bodova, ovogodišnji je ukupni pobjednik Sindikalno-sportskih susreta zdravstva, što su ih u Katoru kraj Umaga organizirali Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinsku tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske.

Kako je KBC Osijek treću godinu redom ukupni pobjednik, prijelazni pehar ostao mu je u trajnom vlasništvu. Na drugo se mjesto plasirala Opća bolnica Pula, a na treće Specijalna bolnica Varaždinske Toplice.

Svečanosti otvaranja 25. svibnja, uz predsjednike spomenutih sindikata Spomenku Avberšek, Anicu Prašnjak, Vladimira Stankovića i Roberta Čibarića, prisustvovali su ministar zdravstva dr. Darko Milinović, državni tajnik u resornom ministarstvu dr. Dražen Jurković, ravnatelj HZZO-a dr. Tihomir Strizrep i drugi gosti i uzvanici, među kojima i Dubravka Jadro, Zora Lažeta i Biserka Težak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KB Sestre milosrdnice.

Susreti su okupili oko 1.400 sudionika, koji su se natjecali u malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci,potezanju užeta,boćanju,tenisu, trčanju, pikadu,šahu, stolnom tenisu, kuglanju, pucanju iz puške i pištolja i belotu.

Uprava naselja Sol Polynesia prigodnom je nagradom nagradila sudionike iz SB Varaždinske Toplice, zbog slogana na majici „Živim od Umaga do Umaga“.

Turistički radnici u Katoru bili su, kao i ranijih godina, ugodni i susretljivi domaćini, što je ponovno pridonijelo ugodnoj atmosferi. Organizaciju idućih susreta koordinirat će Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, a ovogodišnje je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara.