KBC Osijek – nepobjediv!

KBC Osijek ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta što su od 23. do 27. svibnja održani u turističkome naselju Katoro kraj Umaga. Po broju bodova drugo je mjesto osvojila Opća bolnica Pula, a treće Klinika za psihijatriju Vrapče iz Zagreba.

Organizirali su ih Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske. Okupili su više od 1300 sudionika iz 65 ustanova zdravstva koji su se natjecali u 16 disciplina.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i pozdravili sudionike ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenka Avberšek, koja je bila organizacijska koordinatorica ovogodišnjih Susreta. Osim spomenutih, pozivu organizatora odazvali su se i pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović, ravnatelj HZZO-a prim. dr. Siniša Varga , šef kabineta za odnose s javnošću Ministarstva zdravlja dr. Velibor Drakulić i glasnogovornica Ministarstva Tamara Marinković.

Najuspješniji u pojedinačnim sportovima dobili su medalje, a u grupnima pehar i po medalju svaki sudionik.

Ravnateljica turističkog naselja Polynesia Mirjana Dujček i šefica recepcije Ankica Bašić posebnom su i originalnom nagradom (dva ovala s delicijama istarske kuhinje) nagradile žensku skupinu KBC-a Split, u kojoj su bile sestre zaposlene u intenzivnoj skrbi, na kardiokirurgiji i psihijatriji), koje su plijenile pozornost svojom vedrinom, zajedništvom, gdje bi se pojavile «podizale» bi atmosferu, a svakoga su dana imale drugu majicu s originalnim porukama.

Posebnim aplauzom na završnoj svečanosti sudionici su nagradili šefove kuhinja restorana Polynesia i hotela «Istra», zahvaljujući na taj način njima i njihovim suradnicima, kao i svim zaposlenima u Istra turistu, na besprijekornoj, kvalitetnoj i raznolikoj kuhinji i srdačnom prijamu sudionika ovogodišnjih Sindikalno-sportskih susreta, što je Katoru velika prednost u odnosu na druge moguće destinacije.