Županijska bolnica Čakovec ukupni pobjednik 22. sindikalno-sportskih susreta radnika zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske

Županijska bolnica Čakovec ukupni je pobjednik ovogodišnjih 22. sindikalno-sportskih susreta radnika zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Održani su od 14. do 18. lipnja u Turističkom naselju Katoro kraj Umaga, tradicionalnom i omiljenom sportskom okupljalištu.

Dok je prošle godine bilo oko 600 sudionika, ove ih je bilo dvostruko više iz šezdesetak ustanova.

Ogledali su se u 14 pojedinačnih i ekipnih sportskih disciplina.

Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, a treće dijele HZZO Zagreb i KBC Osijek.

Na svečanosti otvorenja sudionike su pozdravili Dražen Opalić, pomoćnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Tanja Paun, pravnica u Udruzi poslodavaca u zdravstvu, Mladen Novosel, predsjednik SSSH i predsjednik SSZSSH Stjepan Topolnjak , koji je i otvorio Susrete.

Vrijeme je kakvo se samo poželjeti može za sportska natjecanja, a atmosfera je na sportskim terenima bila navijačka i zanimljiva, posebice kad je u pitanju mali nogomet.

KBC Split u tome je uistinu nepobjediv,a zanimljivo je kako je balun za žute igrao i sedamdesetogodišnji Boris Radić.

Kuriozitet je i sudjelovanje Božice Horvat iz Županijske bolnice Čakovec, inače stalne sudionice Susreta. Ove je godina bila treća u trčanju na 900 metara,a u Umag se iz Međimurja dovezla biciklom. Tri je dana biciklirala preko Slovenije do zapadne Istre.

Uspješnost Susreta zasluga je dobre organizacije odnosno vrijednih članova Organizacijskog odbora, koji je i sam bio začuđen velikim odzivom sudionika koji su bili smješteni u hotelima Aurora, Garden Istra, Stella maris i turističkom naselju Polynesia. (Željko Slunjski)