Odgovor Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na problematiku visine upisnine i članarine u Hrvatskoj komori zdravstvenih radnika

11.11.2010.
– očitovanje

Poštovani,

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi prilikom određene problematike ukazane od strane Sindikata i zdravstvenih radnika, potpisnika peticije, a u svezi visine upisnine i članarine za upis u Hrvatsku komoru zdravstvenih radnika, traži da se učini slijedeće:

Sukladno stečenim pravima svi pripadnici struke na dan osnivanja Hrvatske komore zdravstvenih radnika, postaju članovima iste bez upisnine.
Postoji mogućnost financiranja dijela manipulativnih troškova za upis u visini od 20 kuna, a što nikako nije upisnina.
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi ne podržava visinu određene članarine u visini od 0,8 % , već smatra primjerenim visinu članarine od 0,4%, kako je to i pravilo u većem dijelu ostalih Komora.
Dana 04. studenog 2010 godine u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske komore zdravstvenih radnika na kojem su raspravljeni problemi, kao i s predstavnicima Sindikata i 2000 tisuće potpisnika peticije budućih članova Komore. Na sastanku je Komora izvijestila da je donesen Pravilnik o izboru tijela Komore, te je navela da je u tijeku upis članova Komore, te su pripremili sve radnje za izbor Delegata po područnim vijećima koji će činiti Skupštinu komore. Skupština Komore će, kao najviše tijelo Komore, donijeti i određene odluke vezano za funkcioniranje Komore.
S poštovanjem,

POTPREDSJEDNIK VLADE I MINISTARZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI

mr. Darko Milinović, dr.med.