POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZAVODA ZA VJEŠTAČENJE

(SSZSSH) Iako smo još prije mjesec dana (6. studenog 2015.) bili jedini sindikat u ZOSI-u koji je bio spreman potpisati Kolektivni ugovor temeljem kojeg bi svi zaposleni ostvarivali pravo na uvjete rada, i upravo zbog toga što nismo imali podršku drugih sindikata Kolektivni ugovor nije potpisan, prama dogovoru da će se pregovori nastaviti ukoliko kod bilo koje ugovorne strane dođe do promjene stava, možemo Vas obavijestiti da je Radnički sindikat HZMO promijenio svoj stav i donio odluku o prihvaćanju KU i predložio nastavak pregovora.

Nastavak pregovora održan je 7. prosinca 2015. g., a na pregovore su se odazvala sva tri sindikata.

Naš sindikat ponovo je iskazao svoju suglasnost sa prihvaćanjem sadržaja ugovorenih prava, a pridružio nam se i RS HZMO-a, koji je iskazao svoju suglasnost s ugovorenim pravima i spremnost da se potpiše KU. Hrvatski liječnički sindikat nije promijenio svoj stav, te ni ovaj put nije prihvatio sadržaj ugovorenih prava niti iskazao volju i spremnost za potpisivanje KU.

S obzirom da su dva od tri reprezentativna sindikata spremna potpisati KU, a sukladno zakonskim propisima ispunjavaju uvjete za potpisivanje KU, pregovori su završeni i SSZSSH podružnice ZOSI.-a koju predstavlja i zastupa sindikalni povjerenik Nebojša Grmuša i RS HZMO-a koji predstavlja predsjednica sindikata Višnja Stanišić potpisali su KU ZOSI-a

Slijedom toga obavještavamo Vas da radnici Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom imaju svoj KU koji se primjenjuje od 1. prosinca 2015. godine.