U tijeku predstavljanje uredbe o koeficijentima za plaće javnih i državnih službenika

Foto: HRT screenshot

Izvor: HRT

U tijeku je predstavljanje dugo očekivane uredbe o koeficijentima za plaće javnih i državnih službenika. Resorno ministarstvo uoči sastanka tvrdilo je da je pokušalo izbalansirati koeficijente. No, medicinske sestre i tehničari žele isto povećanje kao liječnici, a liječnici najavljuju štrajk ako Vlada ne poboljša ponudu vezanu za povišice.

Zaposleni u srednjim školama poručili su da je nedopustivo veliko zaostajanje plaća u obrazovanju u odnosu na ostale zaposlene u javnim službama. Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja istaknuo je uoči sastanka da je izrazito nezadovoljan onime što je Vlada ponudila.

– Očekivanja su da se policijskim i carinskim službenicima, sudskim zapisničarima te pravosudnim policajcima poveća koeficijent. Još uvijek čekamo, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

– S obzirom na to da predstavljam sve zaposlene u sustavu zdravstva, bit ću sretan kada vidim koeficijente nezdravstvenih radnika koje do sada nismo uspjeli vidjeti. Očekujemo da će ti koeficijenti biti pomaknuti od onoga što smo čuli, naročito kod radnika sa srednjom stručnom spremom, između NKV radnika i srednjom stručnom spremom, ali isto tako kod zdravstvenih radnika između srednje stručne spreme i prvostupnika, naglasio je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi..

Dodaje kako se još uvijek ne znaju koeficijenti. Za sada nismo mogli vidjeti koeficijent. Očekujemo da ćemo koeficijente danas vidjeti, ali očekujemo i da će nam isti biti dostavljeni.

 

HRT: U tijeku predstavljanje uredbe o koeficijentima za plaće javnih i državnih službenika