Prašnjak i Topolnjak kod Beroša na razgovoru o koeficijentima

Foto: SSZSSH/TDrakulic

Izvor: HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš sastao se s predstavnicima Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) izvijestio je 28. siječnja da su počeli s intenzivnim pripremama za sindikalne akcije, uključujući i štrajk, prozivajući Vladu za kršenje dogovora s hrvatskim liječnicima iz travnja 2023., ali i “propagandne pokušaje” s ciljem slabljenja položaja liječnika.

Ako su liječnici nezadovoljni, kako onda ne bi bile medicinske sestre nezadovoljne u odnosu na dobiveno? Medicinske sestre su u postotcima dobile manje povećanje plaće nego liječnici, rekla ja predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak uoči sastanka.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Stjepan Topolnjak govoreći o predloženim koeficijentima rekao je da ima i zadovoljnih ljudi, no naročito su nezadovoljni nezdravstveni radnici koje Ministarstvo zdravstva nije željelo staviti u svoj dio Uredbe, nego ih je prepustilo MIinistarstvu rada, a koje ne zna one specifičnosti koje u zdravstvu postoje.

U podne su ispred Ministarstva zdravstva mirni prosvjed najavili fizioterapeuti koji žele hitno rješenje svojih problema.

HRT: Prašnjak i Topolnjak kod Beroša na razgovoru o koeficijentima