Stručnjaci analizirali ključne promjene u plaćama na velikom Savjetovanju Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Foto: UPUZ.HR

Izvor: UPUZ.HR

Više od 250 sudionika sudjelovalo je na Savjetovanju o novom Zakonu o plaćama u državnoj službi i javnim službama koji je 20. veljače 2024. godine organizirala Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Glavni cilj Savjetovanja bio je pružiti sudionicima dublje razumijevanje ključnih promjena u sustavu plaća te izravno čuti odgovore od strane stručnjaka i donositelja odluka. Na Savjetovanju Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, nazočili su vrsni stručnjaci: Dražen Opalić, dipl.oec., ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te ravnateljica Uprave za pravne poslove u zdravstvu Ministarstva zdravstva Marija Pećanac, dipl.iur. i dr.sc. Domagoj Dodig, dipl.oec., načelnik Sektora za financijske poslove Ministarstva zdravstva, a najavljene promjene iznijela je pravna savjetnica Udruge poslodavca u zdravstvu Tanja Paun, mag. iur.

Rasprava o Zakonu o plaćama okupila stručnjake i donositelje odluka za transparentnost i pravednost u sustavu plaća

Okrugli stol pružio je dodatnu priliku za interaktivnu raspravu, konstruktivnu diskusiju o implikacijama Zakona na sektor zdravstva, financijskim učincima te izazovima i pripremama koje stoje pred zdravstvenim ustanovama za punu primjenu Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama. Sve promjene imaju za cilj poboljšanje transparentnosti i pravednosti u sustavu plaća te poticanje učinkovitosti rada, istaknuto je na Savjetovanju.

Na okruglom stolu “Izazovi primjene Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama u zdravstvenim ustanovama” sudjelovali su: predstavnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić, dipl.oec., predstavnici Ministarstva zdravstva Marija Pećanac, dipl. iur. i dr. sc. Domagoj Dodig, dipl.oec., predstavnici zdravstvenih ustanova prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med., prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., Marko Rađa, dr. med., Krešimir Božić,, dipl. iur., Matko Boban, mag.iur. te predstavnici sindikata u zdravstvu, Anica Prašnjak, bacc. med. techn. i Stjepan Topolnjak.

UPUZ.HR: Stručnjaci analizirali ključne promjene u plaćama na velikom Savjetovanju Udruge