Potpisani temeljni kolektivni ugovori za javne i državne službe

Foto: SSZSSH/TDrakulic

Izvor: HRT

Od danas se počinju primjenjivati nove Uredbe o koeficijentima za obračun plaća u državnoj i javnim službama. U Vladi su sa sindikatima državne i javnih službi potpisani novi ugovori.

Temeljni kolektivni ugovor za javne službe i Kolektivni ugovor za državnu službu. U ime Vlade potpisao ih ministar rada Marin Piletić, a na potpisivanju je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ovaj temeljni kolektivni ugovor sklopljen je na četiri godine, naravno, u okviru samog temeljnog kolektivnog ugovora, očekuju nas ponovno pregovori najesen o osnovici plaće, tako da se kontinuitet pregovora na dobrobit zaposlenika sustavno obavlja. Možemo zaključiti da permanentan socijalni dijalog itekako postoji u RH, rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Uspjeli smo napraviti to da imamo uskrsnicu. Načelno, mi smo kao nezavisni sindikat djelatnika MUP-a – zadovoljni, kazao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Povećali smo regres s 200 na 300 eura, božićnicu s 232 na 300 eura uz dar za dijete koji je 100 eura. U zajedničkim pregovorima digli smo osnovicu još za pet posto u listopadu što nas dovodi u sitauciju da je u našem mandatu od 2016. osnovica porasla s 678 na 947 eura. To je 40 postotno povećanje osnovice, dodao je premijer Plenković.

Potpisani TKU za zaposlenike u javnim službama u PDF formatu

Pročitajte još…

HRT: Potpisani temeljni kolektivni ugovori za javne i državne službe

TPORTAL.HR: Potpisan kolektivni ugovor za javne službe, evo kakve će biti plaće i nagrade

PRIGORSKI.HR: U Vladi potpisan Temeljni kolektivni ugovor za javne službe i izmjene Kolektivnog ugovora za državne službe

NOVI LIST: Sindikati i Vlada potpisali temeljni kolektivni ugovor. Plenković: “Ovo nije bilo nikada, ovakvog povećanja plaća”

GLAS ISTRE: Sindikati i Vlada potpisali temeljni kolektivni ugovor. Plenković: “Ovo nije bilo nikada, ovakvog povećanja plaća”

VLADA RH: Potpisivanjem kolektivnih ugovora za zaposlenike u državnoj i javnim službama zaokružen proces velike reforme plaća

JUTARNJI LIST: Potpisane povišice u javnim i državnim službama; Plenković: ‘Ovo se nikada do sad nije dogodilo‘

DNEVNIK.hr: Potpisani su kolektivni ugovori za javne i državne službe: “Ne možemo očekivati da će svi biti zadovoljni”

YouTube: Plenković na potpisivanju kolektivnog ugovora sa sindikatima: “Ovo se nije dogodilo nikada”

FINANCIJE.HR: Potpisani temeljni kolektivni ugovori za javne i državne službe

INDEX.HR: Potpisane velike povišice javnim i državnim službama: “Ovo se nikad nije dogodilo”

DNEVNO.HR: Plenković ispregovarao masne povišice za službenike: ‘Mi smo prvi koji to rade’